Tradicionalna tajlandska masaža

Tradicionalna tajlandska masaža

Priča o drevnoj veštini Thai masaže datira od pre 2,5 hiljade godina. Smatra se jednim od najstarijih isceliteljskih tretmana, a sa vremenom je postala popularan tretman u spa centrima širom sveta. Od luksuznih salona u svetskim metropolama do malih centara za masažu u Bankoku i Kalkuti, a potom i širom  Evrope, Thai masaža je obavezan deo ponude za posvećenike spa centara i masaže.

Sama tehnika bila je sastavni deo Budističke religije, koja se sa severa Indije širila na severoistok Azije. Sa religijom, širio se i glas o isceliteljskoj veštini, koja je preko južnih delova Indije i Šri Lanke stigla do Mjanmara (nekadašnje Burme) i Tajlanda, gde se zadržala i stekla popularnost medju Tajlanđanima. Tajland je, zahvaljujući poziciji između Indije i Kine, bio mesto velikih seoba ljudi, ideja i tradicionalne medicine iz obe zemlje, i na mnoge načine je sabrao uticaje sa obe strane.

Izvorno nastala kao veština isceljivanja, Tajlandska masaža je korišćena za lečenje pre nego za običnu relaksaciju. Sama tehnika masaže poprimila je velike uticaje iz ajurveda i tradicionalne Kineske medicine. Tehnike masaže su prenošene sa generacije na generaciju, usmenim predanjem u okviru porodica. 

U 19. veku dolazi do prvih formalnih rukopisa, koje su sačinili monasi tog vremena, prepoznavši važnost sačinjavanja detaljnog medicinskog teksta koji će sadržati detalje i opis Tajlandske masaže. Njeni osnovni principi ostali u formi urezanih epigrafa, slika koje prikazuju ljudsko telo, na kome su označene terapijske tačke, zajedno sa kanalima energije poznatim kao Sen in Thai. Ove linije predstavljaju bazične principe Thai masaže.

Smatra se da ako se one pravilno masiraju dolazi do punog ozdravljenja od bolesti i iskorenjivanja bolova kod ljudi. Energija iz ovih kanala napaja sve psihičke, mentalne i emocionalne procese u telu, koje pravilno funkcionišu jedino kada je napajanje energijom uravnoteženo sa potrebama za njom. Drugim rečima, svaka neravnoteža energija izaziva bolove i bolest. Kada sistem dobro radi i energija pravilno protiče, osoba je u stanju sreće i punoće života, bez bolova i relaksirana.

Mi u Siam Spa timu smo srećni smo što imamo priliku da vam donesemo pravo, sofisticirano, prestižno iskustvo Tajlandske masaže. Posvećeni misiji da vam pružimo nezaboravno iskustvo kome ćete poželeti da se vratite. Pomoći ćemo vam da smirite mišiće, poboljšate držanje tela, oslobodite se stresa i napetosti; vaš imunitet će se povećati, efekti starenja ublažiti a koža duže zadržati mladalački izgled i tonus.

Naš tim

Sve naše terapeutkinje su eksperti profesionalne terapeutske masaže, sa licencama i sertifikatima nadležnih autoriteta na Tajlandu, i sa po više od 10 godina iskustva. Radile su na mnogim ekskluzivnim lokacijama kao što su Amerika, Mauricijus, Južna Afrika, Kina, Maldivi i Tajland (Phuket i Bangkok).

Saška
Saowalak Thongcharoen
Manager